Safari 5.0, millores a destacar.

En el WWDC el gran protagonista va ser l’iPhone 4 però entre bastidors tenim la actualització de Safari que passa a la versió 5 i ens aporta algunes novetats a destacar tant per Mac OS X com per Windows
Una de les grans novetats de Safari 5 és la possibilitat d’executar extensions al estil de Firefox. Unes extensions que pretenen més personalització i deixen la porta oberta als desarrolladors a l’estil de l’iPhone amb les Apps.
Hi han diverses classes d’extensions del nou Safari 5 que incorporen botons a la interface gràfica del navegador contextual d’Apple. Noves barres o elements que faciliten i personalitzen la navegació, des del típic bloquejador d’anuncis fins a multitud de programets que ajuden i faciliten les tasques durant la navegació.
Des del punt de vista tècnic, les extensions estan programades fent ús de CSS3, Javascript i del nou i promocionat HTML5.
Per activar-lo, necessitem activar el menú “Desarollador” que el trobarem en forma de casella de verificació en el menú preferències i llavors només haurem de descarregar-nos la extensió que ens interessa i instal·lar-la fent doble click sobre l’arxiu descarregat.
Aquí en teniu un tutorial d’ajuda.
Segons comenten Safari 5 millora l’anterior navegador amb noves eines, moltes d’elles encaminades a accelerar la navegació per Internet o a la visualització  de pàgines web amb ús de JavaScript mitjançant la obtenció prèvia dels DNS o el motor de JavaScript Nitro que augmenta la velocitat d’execució un 30% respecte a la versió anterior d’aquest navegador convertint-se en el més ràpid dels actuals.
A mi personalment m’encanta el Safari Reader que ens facilita la lectura d’articles eliminant qualsevol contingut molest que ens distregui.
Les dues novetats més interessants d’aquesta versió és la integració d’una dotzena de poderoses funcions d’HTML5, com la reproducció de video a pantalla completa i amb subtitols, la geolocalització, els atributs d’arrossegament de formularis, entre moltes altres.
Descarrega’l


Anuncios
Esta entrada fue publicada en Mac OS X y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s